Menu
 


Son zamanlarda seyrettiğim iki film oldu. Bunlardan biri PK, diğeri ise Oh My God. İkisi de, dini inançları sorgulayan “sevimli” ve “düşündürücü” filmler.
Bu filmler sayesinde Hint kültürüne ait de bazı bilgiler edindim. Gerçekten çok tuhaf insanlar Hintli dindarlar. Allah’a yaklaşmak için pek çok Tanrıya, puta vb. yapıyorlar ama bir şekilde bu putlara tapmadıklarını, Allah’a taptıklarını zannediyorlar.

En ilginci de, TAPINAKLARA harcadıkları devasa paralar. Ülkenin bir tarafında fakirlik kol gezerken, halk, tapınakları inşa etmek, onların devamını sağlamak için müthiş paralar harcıyor. Tapınaklarda çalışan DİN ADAMLARI oralardan maaşlar alıyorlar filan.

Şükür, bizim ülkemizde böyle saçmalıklar yok. Düşünsenize, ülkenizde sağlık ocağı, hastahane, okul gibi, hayati öneme sahip yapılardan DAHA FAZLA sayıda TAPINAK olsaydı. Sizce bu, AKILLI insanların yapacağı bir şey mi olurdu? Nasıl bir YARATICI inancınız olursa olsun, yaratıcının, bir ülkede, hayati öneme sahip yapılardan çok, TAPINAK isteyeceğine inanır mıydınız?
Bu HİNTLİLER gerçekten AKLETMEYEN insanlarmış.

Düşünsenize, bir araya gelerek, dünyanın parasını harcayarak TAPINAKLAR yaptırabiliyorlar. Böyle bir güçleri var demek.
Madem bir araya gelerek TAPINAK yaptırabiliyorsunuz. Mesela, bir araya gelerek EVLER yaptırsanız, bu evleri de, ihtiyacı olanlara tahsis etseniz. Sözgelimi, yeni evlenen çiftlere, ilk 5 yıl ücretsiz bu evlerde oturma hakkı verseniz. Bu ihtiyacı olan çiftler de, normalde kiraya verecekleri parayı biriktirip, kendi evlerini almak için kullansalar.

Hemen, HİNTlilerin, neden buna benzer organizasyonlar düzenlemeyip, bu yardım paraları ile TAPINAK yaptırdıklarını düşündüm. Tapınak deyip geçmeyin; “Oh My God” filminin bir sahnesinde geçmişti ama tam sayısı kalmadı aklımda. Ülkede, çok fazla sayıda tapınak varmış.
Gene, tapınaklarda çalışan insanların, din görevlilerinin, o organizasyonun başındaki kişilerin gerçekte ne ürettiklerine baktım. Hiç! Hiç bir şey yapmıyorlar. Ama, hiç bir şey için dünyanın parasını alıyorlar. Bu maaşlar nereden çıkıyor? Halktan. Tam bir ASALAK gibi yaşıyorlar. Hatta, filmde bir sahnede, tapınağın başındaki kişinin, son model bir arabadan inmesi o kadar “düşündürücü” bir sahneydi ki. Hintliler bu gibi şeylere neden karşı çıkmıyorlar diye düşündüm. Neyse, şükür bizim ülkemizde böyle saçmalıklar olmuyor!



_________________________________________________________________________________ http://www.gurkanengin.com/?p=85

Yorum Gönder

 
Top