Menu
 

Kuranı açıklayan hadisler
‘HADİSLER KURANI AÇIKLIYOR’ DİYENLERE BİR KAÇ SORU… 

1)Zina edenlerin taşlanarak öldürüldüğünü bildiren hadisler (KS.1605-1608), Kuranın hangi ayetini açıklamış oldular? 
.
2)‘Eçcinsel ilişkiye girenleri –faili de mefulu da- öldürün’ diyen hadis (KS.1614) ve Hz.Ali’nin eşcinsel çifti yaktırdığını bildiren hadis (KS.1615), Kurandaki hangi ayeti açıklamış oldu? 
.
3)İçki içenlerin dövülmesini (KS.1639-1642) ve hatta bunun dört kez tekrarı halinde öldürülmesini (KS.1643) emreden hadisler, Kuranın hangi ayetini açıkladılar?
.
4)Orucunu bozanın kefaret olarak iki ay üst üste oruç tutması gerektiğini bildiren hadis (KS.3227) hangi ayeti açıkladı?
.
Görüldüğü üzere, bu hadislerle herhangi bir ayet açıklanmış değildir. Ama bunlarla Kuranda bulunmayan hükümler ihdas edilmiştir. Yani Resule ‘ya bu Kuranı değiştir ya da bize başka bir Kuran getir, derle topla…’ diyen zihniyet (7/203,10/15), Resulün sağlığında bu amaçlarına ulaşamadılar ama maalesef daha sonra bunu başardılar. O’nun adını kullanarak…
.
Ama bu zihniyet, Kuranda bulunmayan hükümleri ihdas etmekle (Kurana şirk koşmakla) yetinmedi. ‘Allahın Kuran ile helal kıldığını, Resul hadisi ile haram kıldı/kılar’ bile dedi (bkz: Ebubekir Sifil’in Nisa 23 hakkındaki açıklamaları).
.
‘Ey iman edenler! (Gerçekten) İman edin; Allah'a, Resulüne, Resulüne indirdiği kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba…’ (Nisa 136)
.
‘Kim Allahın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar kafirdir’ (Maide 44)

Zeki Bayraktar

Yorum Gönder

 
Top